Fredagsmat

I fredags kände vi för att laga en riktig fredagsmat, så det blev oxfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås! Mums. Köttet förstekte vi i stekpannan nån minut och sen fick det ligga på ett galler tillsammans med potatisen i ugnen i ca 30 min, perfekt enligt min smak blev det. Såsen var inte alls svår att göra och den blev så himla god! Och rödvinet som vi inte använde i såsen drack vi till maten :)



Galet gott!


Hallonpannkakor

Igår innan jobbet gjorde jag amerikanska pannkakor med hallon i och till det lönnsirap, mums!


So delicious.


Jobb

Äntligen har jg fått lite jobbpass. I förrgår jobbade jag i Farsta hela dagen och idag ska jag jobba i stan mellan 12-17 :) ganska lagom på en fredag. Efter att bara ha varit hemma de senaste 3 veckorna så var jag helt sluut efter jag jobbat i onsdags...seriöst. Dessutom börjar jag bli lite uttråkad av det här jobbet. Det händer inte så mycket liksom, och jag tröttnar ganska lätt på saker :P
I alla fall. Igår var jag på Folkuniversitetet och gjorde ett språktest för engelska, jag ska nämligen ta en engelskakurs här hemma för att vara lite förberedd när jag åker till USA :)




En kurs på 10 gånger ca. 2400 kr


Mina bäbisar

Jag har tagit mig tid att räkna alla mina nagellack och även rensa ut dom som hade torkat. Fick fram att jag har ca 122 st nagellack och sedan 15 st nail art nagellack. Jag älskar ju att göra mina naglar fina så därför ökar min nagellacks-familj succesivt^^





H&M


Isadora



Isadora


Mavala


Depend


Lumene och Viva La Diva


China Glaze, Sinful Colours och OPI


Lite blandat!


Ännu mer blandat.


Från Thailand


Också från Thailand


Nail Art


Nail Art


Allt är inte med på bilderna eftersom jag hittade några fler lite här och där i huset :P


I can't get enough


Petit-choux till efterrätt

I fredags kände jag för att göra en efterrätt till mamma och mig, tänkte att det skulle va kul att göra nåt nytt så jag provade att göra Petit-choux. Hade aldrig hört talas om det innan jag tittade på "Mastershef" från USA, jag blev sjukt sugen på att laga mat när jag kollade på det programmet! Hon som vann gjorde såna här petit-choux en gång och det såg riktigt gott ut. Det var lite knepigt att få ihop smeten/degen men resultatet var helt okej för att vara första gången, jag fyllde dem med vaniljkräm och toppade dem med några hallon. Yummie :)







Nå, vad tycks? :)


Hemmagjorda baguetter

I fredags kväll var det bara jag och mamma hemma så vi tog fram lite kräftor till middag, och till det är ju baguette ett måste. Och eftersom jag älskar att baka så tänkte att jag kunde göra mina egna baguetter den här gången! Resultatet blev bättre än förväntat, dom blev riktigt goda :)







Visst ser det gott ut?


Fyra år till

Ikväll ska jag och mamma gå på bio och tyvärr går det inte så många bra filmer på bio just nu, men det blir den svenska filmen "Fyra år till". Jag har oftast svårt för svenska filmer men jag tycker Björn Kjellman brukar vara bra i hans filmer, så jag hoppas på att den är bra :)



Nån som sett den?


Källarfranska

Jag har varit riktigt sugen på baka de senaste dagarna och eftersom jag haft så mycket tid så har jag slängt ihop några få saker. Bland annat källarfranska! Alltså frallor.



En så kallad "Assistent", it saved my day. Sjukt bra att ha, annars slutar det med mjölksyra och tennisarm om man ska stå och blanda allt för hand.



Riktigt goda men en aning små, annars är jag nöjd! Jag har nog bara bakat bröd någon enstaka gång faktiskt, så jag ska prova mig fram och förgoppningsvis hitta några riktigt bra recept! :)


Mångalen?

Jag har haft ganska svårt att sova i förrgår och igår natt vilket jag inte brukar ha. Tyckte det var lite konstigt men så säger min bror att det var fullmåne igår och att det är väldigt många som har svårt att sova då. Lite läskigt faktiskt, hade ingen aning om att det var fullmåne. Ibland  kan det ju va så att när man vet om saker så är man inställd på det också, men jag visste inte ens om att man sov dåligt vid fullmåne. Tydlige så kallar man människor som tror på såna här saker för mångalen, kanske har jag gått och blivit galen?




Naprapaten

Idag var jag äntligen hos naprapaten igen, jag var där senast i typ november så det var på tiden att jag gick kände jag. Så otroligt härligt att gå dit, speciellt när dom knäcker lite här och där :) Idag knäckte hon ryggen, aahh grymt skönt! Om ni inte vet varför jag går dit så är det för att jag har sjukt ont i området kring nacke, axlar och skulderbladen. Sitter nog för mycket med min lilla laptop framför tv-n. Men nu fick jag lite övningar jag ska göra hemma, sen ska jag tillbaka dit om 2 veckor :)
Eftersom jag var i stan kunde jag ju inte låta bli att titta i affärer, hehe...hittade en jättesöt sommarklänning inne på H&M.



Orkade dock inte prova den så jag köpte den i 2 storlekar, får se om nån av dom passar :) hoppas!


US Embassy

Idag åkte jag och Pappa till Amerikanska ambassaden i förhoppning om att få träffa någon och prata om saker man bör tänka på om man ska plugga i USA. Tyvärr fick man inte bara komma in och prata med någon för det fungerade inte så, dessutom är det tydligen Martin Luther King-dagen idag så det var stängt. Jahapp. Men jag fick ett papper om att jag ska fylla i uppgifter för att få ett studentvisa. Men det kan jag inte göra då deras hemsida har varit nere i över 2 dagar nu...suck. Men jag blev på lite bättre humör när pappsen bjöd mig på ett meal från Max. Nu fick jag prova på Maria Montazamis favorit Hot American och Damn, den var svingod! Lätt den godaste jag ätit på länge.




Aussie-Karin

Allas våran Karin drar till Australien på onsdag och damn va avundsjuk jag är! Kommer dessutom sakna den lilla puddingen. Speciellt våra dagar då vi inte gör någonting förutom att titta på film och äta jordnötssmör. Så nu behöver jag hitta en annan person som ersätter henne, någon frivillig? Jag tar vad som helst. Även dig Bert Karlsson.


Vi på Gotland i somras! The Bauty and the beast. Jag är ju alltså the beast.


Här skriker hon "Jag älskar dig Camilla", jag lovar. Aah men jag älskar dig också Karin!


Devil 2010

Igår var jag och familjen på bio i Heron City och såg filmen "Devil", hade inte hört nånting om den innan men den var riktigt bra faktiskt. Det var en småläskig och alldeles lagom thriller, perfekt längd var den också. Så den kan jag rekommendera om man vill se något lätt liksom :) Filmen får 6/10!
Det var ett tag sen jag var på bio med familjen så det var kul att göra det med dom också för en gång skull :)



Jag kan ju bara säga att jag inte kommer åka hiss på ett tag framöver...dessutom kommer jag vara rädd för djävulen de närmsta dagarna.


I'm lovin it

Jag har köpt lite saker på sistone som jag inte orkat lägga in på bloggen, så nu när jag har så mycket tid över kunde jag anstränga mig lite och lägga in det här :)


Matchande BH och trosor från H&M, love it!


Kjol från H&M, 149:-


Träningsjacka från Stadium, den här har jag iofs inte köpt själv..fick den av mamma :)


Lång kofta från H&M, 150:-


Pyjamas från BikBok, 50:-


Skitsnygg baseball-jacka från BikBok, 99:-
Osis Dust it, 89:-


Stövlar från Jerns, dom här köpte jag för 1399:- för nån månad sen men jag lämnade tillbaka dem eftersom det inte var värt pengarna. Så nu var de på rea för halva priset, awesome!


Crosstrainer

Jag har visst ätit lite för mycket under jul och nyår så jag försöker hålla igång träningen så bra jag kan, det går bra än så länge då jag tränat 4 gångern den här veckan redan! Love it. Har för det mesta kört Zumba men jag gillar att variera träningen lite, så igår var jag och köpte en Crosstrainer! Så jävla nice. Den gick på 2000 men eftersom mamma också kommer använda den fick hon betala hälften ;)



Här ska tränas!


Fimolera

Just nu är det verkligen brist på jobb för min del. Som ni förmodligen vet jobbar jag bara extra när det behövs och den här veckan har jag inte jobbat över huvud taget, det suger! Så eftersom jag har haft ganska mycket tid till annat har jag pysslat lite hemma med min Fimo-lera :)


Örhängen med Jack Skellington från "The Nightmare before christmas" 


Klubba som hängsmycke


Liten söt chokladtårta^^


Örhängen!


Hemgjorda falafel

Igår fick jag för mig att laga falafel eftersom jag aldrig ätit det förut så nu var det dags. Superenkelt att fixa själva "smeten" men fy fan va jobbigt det var att steka! Dom rasade bara samman och jag fick ingen kontroll på dom alls, men det gick ju att äta i alla fall. Det var väl inte supergott men det gick ner, plus att man blev as mätt på väldigt lite.







Som sagt så var det ingen vacker syn. Åt dem med matvete och vitlökssås.


Peanutbutter jelly time, baby.

Idag har Karin "Kakan" Åkerrén varit hemma hos mig och vi har bara gjort ingenting, as usual. Lovely. Innan damen anlände tog jag faktiskt tag i kragen och gick ut i snön och det underbara vädret ochför att ta mig en joggingtur... Va, hörde jag rätt tänker ni? Japp. Ni hörde rätt mina vänner. Jag Camilla "Kamelen" Widmark har idag joggat i 15 min utomhus för första gången på ungefär 2 år! Hell yeah! Kändes riktigt bra :) När K kom kände jag att jag förtjänade en belöning efter min stora ansträngning, nämligen mackor med jordnötssmör och sylt. Ah, så gott.


Underbart väder! Hoppas det håller i sig så den jäkla snön smälter och aldrig kommer tillbaka!


Lite konstig bild, men jag tog den i farten när jag joggade..bara för att föreviga ögonblicket.


Delicious! "It's peanutbutter jelly time!"


Hemkommen

Kom precis hem från Idre med familjen, så himla skönt att vara hemma! Internet fungerade bara ibland där uppe så jag kunde inte blogga så mycket direkt. Har inte hunnit lägga in de få bilder jag tog på datorn än så nu får ni nöja er med denna underhållande text. Igår ringde det nåt konstigt nummer när jag låg och sov mitt på dagen (man blir trött av att åka skidor) så jag orkade inte svara eftersom jag tänkte att det säkert va nån som ringde fel. När jag vaknade senare kollade jag upp numret på Eniro där det stod att numret kom från Model House Sweden AB, haha say what? Jag sa ju att det va nån som ringt fel...haha nej men jag vet faktiskt inte vad dom ville eftersom när jag ringde upp idag så var det ingen som svarade (kanske beror på att det är lördag). Så jag kanske ringer på måndag igen, bara för att jag är så himla nyfiken.


Idre och Toscapäron

By the way så är jag i Idre just nu med min familj om jag inte nämnt det förut. Hade inte tänkt följa med upp först eftersom jag har tröttnat på att åka skidor här och skulle gärna spendera lite tid utan familjen för en gång skull, men jag åkte med ändå eftersom Patrik flyttat upp hit så får man ju inte se honom på ett tag annars.
Idag lagade jag toscapäron till efterrätt som är en av mina favoritefterrätter och är superenkel att göra! Här har ni receptet:


För 4 portioner
ca. 20 min

Ingredienser:
1 burk (ca. 8 st) päronhalvor i sockerlag

Toscasmet:
 50 g smör eller margarin
1 påse mandelspån (ca. 50 g)
0,75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Gör så här:
- Smörj en ugnfast form. Häll av spadet från päronhalvorna och lägg päronen i formen.
- Gör toscasmeten! Smält matfettet i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan när det smält.
- Rör ner mandelspån, socker, mjöl och grädde. Rör till en jämn smet. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp under omrörning och låt sedan sjuda ett par minuter på låg värme tills smeten tjocknar.
- Klicka ut toscasmeten över päronen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 225°C i 15 minuter eller tills toscasmeten fått fin färg.
- Servera direkt med vaniljglass!



Ingen vidare bild jag hittade på Internet, men bara för att visa hur det ser ut ungefär. Riktigt så här mycket toscasmet ska det inte vara, och jag brukar lägga päronen uppochner istället så man lägger smeten i päronen.

Seriöst, det är så gryymt gott!


Nyår 2010

Har varit lite seg efter nyår så jag har inte orkar lägg upp en inlägg om nyår. Men nu är det kanske dags.
Jag och Karin började hemma hos mig med bubbel och sallad till middag, vi kollade på filmerna vi gjorde tillsammans i skolan dvs. "Alla hatar Alice" och "Sanningen bakom stereotyperna". Haha så jävla kul att kolla på! Speciellt i den andra filmen där jag och Sissel spelar brats och turkar, love it.
Sedan åkte vi in till stan och hamnade på Café Opera, första gången jag var där och det var riktigt kul! En lyckad kväll var det :) så alltså ett riktigt bra avslut på det året. Jag har en bra känsla för detta år som vi har framför oss, så jag hoppas många roliga minnen kommer skapas. Hoppas mina kära vänner får ett underbart år!





Hoppas ni också hade en lyckad kväll! :)



Klippet

Jag fixade ju mitt hår i torsdags, så skönt! Det kändes så himla slitet och det vara bra i vägen hela tiden förut, nu klippte hon av typ 5cm och slingade utväxten. Underbart.





Jag orkade inte ta några snyggbilder, ville bara visa resultatet..så här har ni :) Vad tycks??


RSS 2.0