Oops..

Om sanningen ska fram så såg jag faktiskt aldrig på Oscarsgalan igår, eller jo till en viss del. Jag tittade i ungefär en timme men det var så segt eftersom det var bara några som kom och gick på röda mattan, sen var det en massa mellanprat och så vidare. Så jag somnade helt enkelt i soffan! Fasen också. Men jag får väl tita på någon repris på Internet eller Youtube istället :)
Jag var faktiskt inte medveten om att jag somnade, utan jag vaknade i morse i soffan och trodde klockan var runt 3.00 men icke..klockan var 07.45...Jag hade inte borstat tänderna, 2 datorer stod på, TV-n var fortfarande på, ALLA lampor i huset var i stort sett tända...Hehe, Oops.När jag tittade ut i fönstret i morse fick jag en chock, snö överallt! Det som var så mysigt och vårigt väder förra veckan, jag som trodde att våren var på väg. Men jag hade tydligen fel. Tur att jag har köpt ett par vinterskor iaf :D Men ändå så vill man inte sätta en fot utanför dörren, för det betyder att jag måste skotta bort snö från trappan och uppfarten som mamma tyckte att jag kunde göra. Jo, jag kan kanske borsta bort lite från trappan så ser det lite bra ut när de kommer hem ^^
Förhoppningsvis kommer min NalleBjörn hem ikväll, efter en hel helg med lan (stavas det så? =/) med sina polare. Har inte sett honom på 3 dagar, det känns som det har gått en hel vecka. Men vi får se om han kommer ikväll eller inte :) hoppas hoppas...

Oscarsgalan 2009

I natt direktsänder bland annat kanal 9 Oscarsgalan som tar plats vid The Kodak Theatre i Hollywood. Självklart ska jag sitta uppe och titta på det! Bara för att jag faktiskt inte har sett hela förut, plus att jag är ensam hemma och inte har något bättre för mig. Skulle iofs vara trevligt att ha en kompis med mig, men attans att jag ska komma på det en timme innan det börjar...jaja, det blir ännu en natt för mig själv -.-  På ett sätt är det ganska skönt att vara ensam hemma med tanke på att jag t.ex. idag har stått och utfört yoga i vardagsrummet utan att känna mig löjlig eller bli störd, jag kan till och med gå runt naken om jag nu skulle vilja det! Det har jag faktiskt inte gjort. Jag lovar.
Men åter till Oscarsgalan! Så här ser schemat ut för galan:

Tider:
23.55 - Röda mattan Direkt från Hollywood. Vi följer filmstjärnorna och Hollywoodkändisarnas ankomst till Oscarsgalan och deras entré längs den röda mattan.
02.05 - Nedräkning till Oscarsgalan Direktsänt införprogram från Hollywood. Med bara en halvtimma kvar till årets största galafest räknar vi ner till Oscarsgalan 2009.
02.40 - Oscarsgalan Direktsänd gala från Hollywood. Det har blivit dags att dela ut det finaste priset man kan få i filmens värld, Oscarstatyetten. Skådespelareliten och filmstjärnorna samlas inför världens ögon för att få veta vem som stod för 2008 års starkaste prestationer på vita duken.


Nyhet på Gröna Lund!

Åkte förbi Gröna Lund idag då jag såg någon konstig lila och vit hög ställning där vikinga-gungan brukar stå, det såg jätte konstigt ut så när jag kom hem kollade jag upp vad det var.
Tydligen så håller de på att bygga en ny Berg-och-dalbana som ska heta "Insane", den verkar riktigt nice! Äntligen kanske de bygger något vettigt på Gröna Lund, med tanke på förra årets flopp "Kvasten" som verkligen SÖG!

Så här ser det ut:

   

Den verkar riktigt rolig, men ser ganska kort ut...Det blir upp till bevis i sommar!


Här är lite basic fakta om åkattraktionen:

Attraktionstyp: Berg- och dalbana
G-kraft: Ca 3,5 G
Hastighet: 60 km/h
Åktid: 75 sekunder
Längdgräns: 140 cm
Banans längd: 250 m
Banans högsta punkt: 35,5 m
Kapacitet per åktur: 8 personer/vagn
Kapacitet per timme: ca 800 personer
Investering: 50 miljoner kr
Antal ton stål: Ca 300
Antal bultar i banan: Ca 2400

Bakade chokladbiskvier!

För några dagar sedan så kände jag för att prova på att baka chokladbiskvier eftersom de är helt oemotståndliga!
Jag letade runt efter ett bra recept på Internet och till slut hittade jag ett som verkade bra.
De var inte alls svåra att göra, det tog bara lång tid...Ungefär 2 timmar allt som allt, p.g.a. att de ska stå i frysen typ en timme innan man gör sista grejen. Om man inte börjar med bakningen kl.22 på kvällen kanske man har lite mera kraft än vad jag hade, men resultatet blev underbart!
De smakade nästan precis som de man köper, min kräm var inte lika fluffig. Men jag får väl prova mig fram med olika recept tills jag hittar det ultimata ;D

Så här såg de ut i alla fall till slut:

 


 
So delicious!
Lika som bär

Är det bara jag som tycker att Katy Perry och Zooey Deschanel ser identiska ut?! Om man bortser från att den ena har större boobs än den andra...Nya Skoooor!!

I söndags så var jag och mamma ute på stan för att titta på skor :D Härligt härligt!
Vi började vid Sergels torg, mot NK, längs Bibliotekgatan, uppför Kungsgatan och ned för Sergelgatan. Det tog runt 3 timmar eller nåt liknande. På de timmarna hittade jag 5 par skor och mamma hittade 2 par =D I was in heaven!

Eftersom jag inte letade efter några speciella skor blev det mycket roligare, för oftast när man har tänkt sig något så är man väldigt kräsen och springer runt i år och dar utan att hitta det man letar efter. Men nu var det bara fritt fram :)
Här är mina nya fynd:

 Ett par bra vinterskor - grymt sköna!
 Snygga Nike-skor, perfekta till våren - såå sköna att gå i.
 Ankel-boots, liknar väldigt mycket ett par som jag redan har - men de satt helt perfekt på mina fossingar.
 Bruna stövlar med låg klack, har nämligen inga låga stövlar så det var prefekt :)
 Svarta stövlar med lite klack, satt som handen i handsken  fast på mina fötter :D

Blommor på naglarna

Den här veckan har jag målat blommor på naglarna :D Så här såg det ut:

 

   

Pussmunnar på naglarna

Jag är lite försenad med att publicera det här nagellacket eftersom jag hade det för en vecka sedan. Men här är det i alla fall :)

1. Måla två lager med ett ljusrosa nagellack  
2. Använd ett nagellack som har väldigt smal pensel när man målar pussmunnarna, annars kan man använda en tandpetare. Jag använde ett rosa nagellack med smal pensel från L.A Colors. Låt det torka i minst 10 minuter.
3. Applicera ett lager med överlack/topplack.


1. 
2.  
3.  

Räkna kalorier

Om du känner för att veta hur mycket kalorier du förbränner på att t.ex. för det  mesta sitta stilla en hel dag, ja då kan du göra det på denna hemsida:

http://www.muscles.se/bmr/bmr-kalkylator.htm


Tangentbord för blondiner

Tangentbord för blondiner


Nu finns ett tangentbord som passar även den mest imbecilla datoranvändaren. "Keyboard for Blondes" har tangenter som "The Big One" och "Warning XXXL Letters".

Här heter enter-knappen "Yes I want it" och där caps lock normalt sitter hittar du en varning för stora bokstäver istället. Det är bara några av alla udda tangenter som samsas med flertalet  "totally useless keys" på detta tangentbord.

Återförsäljarens huvudargument för att du ska köpa ett är bland annat att Paris Hilton inte äger något (ännu) men att Angelina Jolie funderar på att adoptera ett. Dessutom matchar det ditt läppstift, eftersom den tekniska skapelsen är i skäraste rosa.

Finns att beställa på keyboardforblondes.com och kostar cirka 340 kronor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag vill ha ett rosa tangentbord! :D


Torrt Nagellack

Shoppingtips: Torrt nagellack!


Nu kommer den nya generationens nagellack till Sverige. Glöm flaskor och kladdiga penslar, Incocos lack tjepas fast på nageln.

Incoco är en torrt nagellack, vilket gör att appliceringen är enkel och kladdfri. Du tejpar fast färgen på dina naglar och filar till ett önskat resultat. Lacket ska också sitta längre än ett traditionellt lovar tillverkaren.

Först ut är 10 olika färger i ett spektra från pudrigt ljusrosa till rockigt mörkrött.

Incoco-lacket kostar cirka 69 kronor och finns hos landets alla KICKS-butiker.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jag var inne i en Kicksbutik och frågade efter torrt nagellack, hon sa: "Vad menar du med torrt?" Hon hade inte hört talas om det så antagligen finns det inte i varenda butik. Men idag ska jag försöka hitta det och köpa det! :)


Nick Pitera - A whole new world

Kolla in den här killen som sjunger både killen och tjejens röst i "A whole new world" :)

Beauty tips: baby-face

Ett litet budget-tips till dig som vill ha riktigt mjuk hy i ansiktet:


Koka havregrynsgröt och tillsätt lite houng i det så att det blir en degig konsistens, applicera på huden med små lätta cirkelrörelser och använd den som ansiktsmask. Sedan låter du den sitta ett par minuter så är du sen len som en babyrumpa. There you go!
RSS 2.0